Havengebied Rotterdam

Vanaf vandaag zijn enkele belangrijke wegen in het havengebied van Rotterdam toegevoegd aan het jaarontheffing netwerk met passage mogelijkheid tot 100 ton. In nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam, TLN en RDW zijn afspraken gemaakt onder welke voorwaarden deze wegen vrij gegeven kunnen worden voor gebruik met gewichten tot 100 ton.

Wat zijn de voorwaarden?

Naast de gebruikelijke voorwaarden van de jaarontheffing qua afmetingen, gewicht en aslast moet u rekening houden met het volgende:

  1. Voor gewicht onder de 80 ton en gewicht tussen 80 en 100 ton en de wielbasis (afstand van hart eerste as tot hart laatste as van het transport) is groter dan 22 meter gelden geen aanvullende voorwaarden voor de genoemde kunstwerken.
  2. Voor gewicht tussen 80 en 100 ton en de wielbasis is kleiner of gelijk aan 22 meter gelden wel aanvullende voorwaarden voor de genoemde kunstwerken:

           o   Geen ander verkeer in dezelfde rijrichting op het viaduct.

o   Op viaductdelen met 3 of meer rijstroken uiterste strook links en rechts niet berijden, elders rijden in het midden tussen de vangrails.

o   Onder begeleiding van 2 transportbegeleiders.

Dit geldt ook voor de opritten naar en vanaf de viaducten, sommige bestaan uit zogenaamde gewapende grond en/of CSM wanden dan wel betonnen doosconstructies. Daarnaast gelden voor gebruik in de jaarontheffing de standaard afmetingen.

Het is belangrijk dat u rekening houdt met bovenstaande voorwaarden zodat de kunstwerken onbeschadigd beschikbaar blijven. Hiermee wordt de toegang tot deze gebieden gewaarborgd. Er zal een controle plaatsvinden op deze voorwaarden.

Voor welke kunstwerken gelden de voorwaarden?

Kunstwerk

Aantal rijkstroken

Begeleiders

Gebied

Maasvlakteviaduct / viaduct C2-bocht

2

2

Maasvlakte

Fly-over Europaweg / Missouriweg

2

2

Maasvlakte

Coloradoviaduct en aangelegen viaducten

2

2

Maasvlakte

Pr. Maximaviaduct

2

2

Maasvlakte

Reewegviaduct

4/5

2

Botlek

Viaduct

Oud Pernisseweg

2

2

Botlek / Pernis

Viaduct Butaanweg

2

2

Botlek /Pernis

Vondelingenviaduct

2

2

Botlek / Pernis

Viaduct Hartelkruis

2

2

Botlek

 

!!! Vanaf vandaag is deze aanvulling ook geldig op de reeds verstrekte en geldige jaarontheffingen !!!